21 Aralık 2012 Cuma

Pasta-Kurabiye Ekipmanları ve Kullanım Alanları


Herkese merhaba.Uzun zamandır aklımda olan bir konuyu nihayet yazmaya başlıyorum :) Bu konu pasta ve kurabiye yapmaya meraklı olanlara,alacakları ekipmanlar hakkında oldukça yardımcı olacaktır sanıyorum. Zaman zaman,'ne tür malzemeler almalıyım,en lazım olanlar nelerdir' gibi mesajlar alıyordum.Bu sorulara da cevap vermiş olacağım böylelikle..Biraz uzun bir post olabilir ona göre :)
Öncelikle belirtmek isterim ki bu işte malzeme ve ekipman almakla bitecek gibi değil maalesef. Yandaki fotoda 1 yılda aldığım tüm servetim gözüküyor.Oradaki malzemelere bugüne kadar 2000 tl  para ödedim.Tabi ki eşimin sponsorluğunda :) Buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum..
Malzeme fiyatlarının biraz pahalı olması parça parça almayı zorunlu kıldığı için,başladığımdan beri ara ara alıyorum ve inanın hala daha bu işten kar etmiş değilim :) Hatta başladığımdan beri kar zarar hesabı yapabilmek adına aldığım malzemelerin ve kazandığım paranın hesabını tutuyorum. Tam 1 yıl oldu bu işi ticari olarak yapmaya başlayalı ve ben şuan 500 tl zarardayım :) Tüm bunları neden yazıyorum,eğer sizde almaya bir başlarsanız emin olun bir daha bırakamayacaksınız.Bunu tüm pastacı ve amatör arkadaşlardan ve tabi en başta kendimden biliyorum :) Bunu bilip ona göre malzeme almaya başlamanızda yarar var. Ha ama eski pastacılardan ben biraz daha,şimdi şimdi bu işe başlayanlar ise daha daha şanslı çünkü ekipman fiyatları bundan 3-4 sene öncesine göre oldukça uygun.Buda bir dipnot olsun :)

Eveeett..şimdi gelelim asıl konuya. Pasta ve kurabiye için farklı farklı malzemelere ihtiyaç duyuluyor haliyle. Belli başlı ekipmanlar dışında her ekipmana da ihtiyaç yok esasen. Hatta böyle olması çok daha yaratıcı süslemeler çıkartabiliyor ortaya.Ekipmanla çalışmak ise işi kolaylaştırmak,zamanı daha iyi değerlendirmekle beraber,daha sıradan modeller ortaya koymaya yarıyor..

Öncelikle boyalardan başlayalım.Ben şeker hamurunu hazır alıp kendim renklendiriyorum. Şimdiye kadar fo marka kullanıyordum ama maalesef bazı boyalarında küflenme oldu :( Bu nedenle bundan sonra yeni boyaya ihtiyaç duydukça wilton alacağım.Şeker hamuru renklendirmede jel gıda boyaları kullanılıyor.Sıvı olanlar hamurun formunu bozuyor,toz olanlar ise düzgün yedirilemiyor hamura. Fotoda altın rengi gıda simi,inci tozu ve sıvı metalik gümüş boya da var.Bu kuru olanlar direk fırça ile uygulanıyor şeker hamurunun üzerine.İnci tozu sedefli bir görüntü oluşturuyor,çok şık duruyor. Kuru olan gıda simlerini isterseniz alkolle veya limon suyu ile sulandırarak ta kullanabilirsiniz.Benim tercihim kuru olarak uygulamak.


Sadece pasta yapmak isteyenler bu resimdekilerin bi kısmını alırsa yeterli olacaktır. En çok tavsiye edeceğim,şeker hamurlu pasta yapımında işinizi gerçekten kolaylaştıracak olan; pasta çemberi(pandispanyayı en iyi şekilde pişirebilmek için),pasta testeresi(kekinizi eşit patlara bölebilmek için),döner pasta sıvama standı ve 20 cm lik pasta paleti (patların arasını,pastanın üstünü ve çevresini en iyi şekilde sıvamak için).şeker hamuru ütüsü(şeker hamurunu pastaya düzgünce yerleştirebilmek için) ve tabi ki merdane olması yeterli.Çırpıcı zaten illa ki her evde vardır :) Pasta paleti için 20 cm lik dedim.Önce daha büyüğünü almıştım ama onu pek kullanmıyorum.Küçüğü daha kullanışlı.Hatta dahada küçüğünü bulsam onuda alırım.





Bunlar dışında fotoda olan plastik kazıma aletleri var,standın hemen altında.Olması şart değil ama arada işe yarıyorlar. Ölçü kaplarıda (çemberlerin arasında) arada iş gören ekipmanlardan.Mutfak teraziniz varsa ki olması şart bence özellikle pastacılıkta lazım,onlara çok fazla gerek kalmıyor.Yine döner standın üzerinde yumurta akı ayırıcı var :) oda şart değil ama ucuz buldum aldım.Pandispanya yapımında iyi oldu. Rulet bıçak var,pizza kesici de deniliyor.Oda şart değil.Şeker hamurunu pastaya yerleştirdikten sonra kenardaki fazlalıkları kesmekte ve şeker hamurunu düzgün kesmekte yardımcı bir alet.Başka bıçaklarla da aynı işlemler yapılabilir. Son olarak merdanelerden bahsedeyim.Şu yeşil olanı neredeyse hiç kullanmıyorum.Büyük şeker hamurunu açarken kullanmak için almıştım ama kaydığı için pek kullanışlı gelmedi bana. Kurabiye ve büyük şeker hamuru açarken tahta merdanemi,kurabiye süslemesinde ise mavi merdaneyi kullanıyorum.Ve en çok kullandığım merdanede o mavi olan.


Yukarıdaki fotoda ise tek kullanımlık krema poşetleri,onlarla birlikte kullanılan duy takımı ve lolipop çubukları var.Çubukları cakepops ve gül keklerde kullanıyorum. Kurabiyelerde ise çöp şiş kullanıyorum.


Burada da kullandığım slipatları görmektesiniz :) Gerekli mi,hayır değil ama kolaylık sağlıyorlar :) İlk olarak kenarları bordo olanı almıştım netten.(35 tl) Üzerinde şeker hamurunu rahat çalışmak,fazla nişasta kullanmamak için ama pekte umduğum gibi olmadı.Bende kendisini asıl vazifesinde kullanmaya başladım. Fırın tepsime büyük geldiği için kestim ortasından ve iki tepside kullanıyorum. Yağlı kağıda 1000 basar :) Yağlı kağıda bile yapışabilen kurabiye,börek ve hatta et ürünlerini üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Temizliği de oldukça kolay,yıka ve çık :) ama bu saç için kullanılan bir slogandı değil mi,olmadı :) Neyse,sonra en alttaki tupperware in hamur açını aldım ve kendisinden memnun kaldım. (24 tl) İlk aldığıma göre üzerinde çok rahat çalışılıyor ama onun yapısı da katlamaya pek müsait değil. Rulo yapıp kaldırılıyor ama o zamanda kıvrılıyor kenarları işte.Son olarak ise daha geçenlerde Tchibo'dan kırmızı olanı aldım.(27 tl) Kesinlikle çok iyi,tavsiye ederim.Bu üründe hem fırına giriyor ve hemde üzerinde çok rahat çalışılıyor.Ayrıca silikon olduğu için çok rahat katlanarak kaldırılabiliyor,yer problemi yaşatmıyor.
(Bu postu hazırladığımda kırmızı slipatı yeni almıştım ve çok beğenmiştim ama bir süre sonra ben yine Tupperware'in hamur açını kullanmaya başladım :) Kırmızı olan slipatta kabartmalar var ve ince açtığım şeker hamurunda izler çıkıyor. Slipatın arkasında denedim ama buda çözüm olmadı. Yalnız dediğim gibi çok ince açtığım hamurlarda bu sorunu yaşadım sadece. Bu nedenle ben yine sarı olanı kullanıyorum şimdi :)


Yukarıdakiler ise kağıt ve silikon cupcake kapsülleri ve silikon gül kek kalıbı.Kutu içindeki kağıt kapsülleri tek başına fırına koyunca yayılma yapıyor maalesef.Bu nedenle kağıt kapsülleri silikon kalıpların içine yerleştirerek içine keki sıkma torbası yardımıyla sıkıyor ve öyle fırına veriyorum. Ama bu kalıpları almadan önce ısıya dayanıklı cam kaselerin içine yerleştirerek pişiriyordum.Öylede yayılma olmadan güzel pişiyorlar,buda başka bir çözüm aklınızda bulunsun.


Bu yukarıdaki tüpler daha çok royal icing türü kaplamalarda iş görür sanıyorum.Tüp olması nedeniyle içinde kurutmadan muhafaza edilebilir.Ben bu seti aslında sırf şu spatulası için almıştım ama oda plastikmiş,çokta işime yaramadı yani :)


Kurabiye kalıplarım.Sağdaki renkli plastik olanlar 55 parçalık harf ve rakam seti. Kurabiye yapmak için uygun büyüklükteler.(7-9 cm civarı) İçinde küçük boy rakam seti de var..Kullanışlı bir ürün.Harf ve rakam kalıpları tek tek almaktansa bunu almanızı tavsiye ederim.


Buradaki iç içe geçmiş set halindeki kurabiye kalıpları ise ilk almanız gerekenler arasında. Özellikle çift taraflı olan yuvarlak,kare ve kalp şeklindekiler en çok kullanılanlar arasında.Benim aldığım zamanlarda çift taraflıların fiyatları çok yüksek olduğu için maalesef onlardan alamamıştım ama şimdi uygun fiyata bulmak mümkün.


Şeker hamuru modelleme çubukları ise yine ilk alınması gerekenler arasında.İlk olarak pembeleri almıştım ama maalesef onlar yetersiz.Sonra ortadaki renkli seti aldım,en kullanışlı set bu.Fiyatı 35-40 tl civarıydı ama buna benzer modelde daha uygun fiyatlı çubuklarda var. Onlarda aynı işi görür. Sarı olanlar ise daha ince işlerde kullanılan modelleme çubukları. Özellikle figürlerde falan oldukça iş görüyor..


Fırçalar, şeker hamurundan süsleri,şeker hamuru üzerine yapıştırmak için gerekli araçlardan.Fırçaların hemen yanındaki kretuar isimli bıçak oldukça keskin bir bıçak olup,ince kesim işlerinde lazım oluyor. Gıda kalemlerinden 2 renk var bende,oda kırmızıyı daha yeni almıştım yani.Siyah gerekli oluyor çoğu zaman,oda ilk alınacaklar arasında. Ve cımbızlar..Şeker hamuru kaplı kurabiye ve cupcake kenarlarına şekil vermede kullanılıyor.En azından ben sadece bu amaçla kullanıyorum :) Bunun dışında pastaların kenar ve köşelerine dekor verme amacıyla da kullanılıyor ama ben hiç denemedim bu şekilde,pasta yaparken hiç aklıma gelmiyor çünkü :) Bu cımbızlar olmasa da olur kategorisinde,çok lazım bir ekipman değil ama kullanıldığı zaman gerçekten daha bir güzel gösteriyor uygulandığı yeri..


Şeker hamurunu yüzeyini şekillendirmede kullandığım araçlar. Sağdakiler en uygun olanları ama hepsi çok iyi sonuç vermiyor.Bazıları çok güzel. Mor olan merdane çok güzel şekil veriyor büyüklüğü dezavantajı.Ama tabi pastalarda büyükler kullanılıyor bunu da belirteyim. Mor merdanenin hemen önünde minik merdanelerim var. Onların baskısı çok iyi değil,biraz silik gibi oluyor ama yinede dümdüz duran yüzeyden çok daha iyi gözüküyor. En soldakiler silikon yüzey şekillendiriciler ise yine en iyi sonuç aldıklarım arasında.Hem şekilleri çok güzel,hem oldukça iz bırakıyor ve hemde yuvarlanınca az yer kaplıyor.


Bunlarda kurabiye ve pastalarda şeker hamuru ile yazı yazmak için kullandığım ekipmanlar.En çok kullandıklarım jem alfabe seti ve önceki kaşe tipi baskılar.Önde solda olanı yeni aldım Tchibo'dan. Onun yanındakini kullanıyordum genelde minik yazılar basmam gerektiğinde. Bu Tchibo'dan aldığımın kullanımı diğerine göre daha kolay,içinde daha fazla harf var ve boyutu birazcık daha büyük.Kaşe tipi olan alfabeleri, düz ya da hafif şekilli şeker hamuru yüzeyinde kullanmak daha uygun.Aksi takdirde okunmuyor yazısı..Jemler dediğim gibi en çok kullandıklarım ve nasıl kullanıldığının videosunu yüklemiştim bloğuma daha önce. Sağdakiler ise harf cetveli oluyor ve kullanımı biraz daha oyalayıcı diğerlerine göre..Almaya pek gerek yokmuş :)


Yukarıdakiler ise basmalı kopat diye geçiyor. Şekillerinden de anlaşılıyor zaten,kullanımı oldukça kolay ve şeker hamurundan süslemeler yapmak için kullanılıyor.


Bunlarda patchwork kalıplarım. En güzel şekiller ve kullanım kolaylığı siyahlarla oluyor ama fiyatları oldukça yüksek. Alıştıktan sonra kırmızılarla da kolay çalışılıyor ama şekiller bakımından siyahlar kadar zengin değil. Patchwok kalıpların kullanımı ile ilgilide video yüklemiştim bloğuma. Bilmeyenler oradan bakabilirler.


En az silikon kalıbım var :) Kullanımı en kolay ekipmanlar bunlar aslında.. En çok lazım olan ise fiyonk,çiçek ve bebek temalı olanlar.Bende de görüldüğü gibi en çok lazım olanlar var. Daha da çok almak nasip olur inşallah. Bu kalıpların orijinalleri çok çok pahalı ama en güzel şekillerde onlardan çıkıyor. Yurt dışından,özellikle Amerika'dan alma şansı olanlar çok çok uygun fiyatlara hem bu orijinal silikon kalıplardan hem de patchworklerden hatta ve hatta pasta ekipmanlarının hepsinden çok çok uygun fiyata alabilirler. 


En sağdaki silikon,akışkan kremalarla yazı yazmak için kullanılıyor.Bir kere denedim ama maalesef başarılı olamadım.Bir daha da denemedim zaten :) Ortadaki alet ise düzgün şeritler kesmede kullanılıyor.Genelde fiyonk ve kurdele gibi şeylerde kullandım ben.Kullanışlı bir ürün ama pastacılıkta daha çok iş görür. Siyah kırmızı olan ise şeker hamuru tabancası.Alana kadar çok hevesliydim,ara ara kullanıyorum da ama pek gerekli bir alet değilmiş buna karar verdim :) Pul gibi olanların üzerindeki gibi şekiller çıkartmaya yarıyor ama haznesi küçük olduğu için çok uzun parçalar çıkartamıyorsunuz maalesef.


Son olarak şeker hamurundan çiçekler yapmada kullanılan bir seti görüyorsunuz :) Boya paletlerini ayrca almıştım tabi.Çiçekleri içine koyarak kurutunca daha güzel gözüküyor çiçekler. Setin içinde kitabı da vardı.Ama ben maalesef hala daha deneme yapmak için oturmadım başına :( Çünkü sadece bunlar yetmiyor maalesef..Neyse inşallah bir gün buna da sıra gelir..

Eveett,nihayet yazımın sonuna da geldim :) Gerçekten çok uzuuuun bir yazı oldu. Umarım merak edenlerin işine yarar. İşine yarayanlar ufak bir teşekkürü çok görmezse memnun olurum. Bu kadar emek bir işe yarıyor mu bunu öğrenmiş olurum ve de şevk ile daha faydalı postlar yazmaya çalışabilirim heralde :) Sevgiyle kalın..



68 yorum :

  1. Senin için oldukça yorucu bir süreç oldu sanırım, bunca minik parçacık, yıkaması, düzenlemesi, pasta yapımı sonrası çıkan bulaşık işi :) bütün malzemelerini gùle güle kullan canım, inşallah malzeme maliyetini kat kat çıkaracağın günlerde gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım. Yaptığım işi sevdiğim için işler pek gözüme gelmiyor :)

      Sil
  2. handancım desene ben yolun çok başındayım elimi neye atsam yok yok yok ama para kazanamasam da bu iş çok dinlendiriyor beni yalan dolan insanlarla uğraşacağıma veriyorum kendimi buraya..bende iki kere alış verişe çıktım ilki 95 ikincisi 50 150 gibi rakam ama malzemeler toplasan bi kutu değil inan ki eşime söyleyemedim 95 lik alış verişi göster dese 3 tane silikon kalıp:)gülsem mi ağlasam mı:)şimsi bana patckwork harf kalıpları lazım tavsiyen varmı..ben alıyorum eve gelıyorum aa daha iyisi varmış hep yanlış alışverişler geri iade de almıyor adam.yanlış olanlar bu kurabiyenin üstüne renklı transfer harf taşıma ben gitmişim iz çıkaran büyük.diş kalıbının bacakları çok ince kırılıyor biberon hiiç alakası yok :)daha uzar gider.başını ağrıttım cnm saygılar bol müşteriler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım yukarıda da yazdığım gibi benimde alıp pek kullanmadığım ürünler var.Almak resmen hastalık halini alıyor bu işte,gözü doymuyor insanın :)
      Jem alfabe setini tavsiye ederim ben.Rakamlar yok ama büyük ve küçük harfler var.Rakam seti ayrıca satılıyor.
      Ve asıl seni mutlu edecek haberi vereyim o zaman.Gerçi bu eşini kızdırabilir ama :) pasta malzemelerini en uygun bulabileceğin adres barmar.com.tr :)

      Sil
    2. Maalesef barmarı ben de bugün keşfettim oysa ki en uygun sitenin pastdizayn olduğunu sanıyordum, şimdiye kadar aldığım malzemelerin çoğunda zarar etmişim :(

      Sil
  3. ay ay allahım çok işime yaradı bu bilgiler..çook teşekkürler.bu arada servet gitmiş malzemelere bi çoğunu da kullanmıyormuşsun insan hevesle alıyor hepsini aklım kalmasın diye tekrar sağol..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmadığım çok fazla malzeme yok aslında ama olmasa da olurmuş dediklerim var.Hele hele pahalıya aldığım bazı ürünlerin şimdilerde çok çok uyguna satılıyor olması içimi sızlatıyor ne yalan söyleyeyim :)

      Sil
  4. Aynen canım o mor merdaneyi 3 yıl önce 30 liraya almıştım 10 liraya düşmüş:( şu siteye bi bakayım sağol...

    YanıtlaSil
  5. Kurabiye yapımına yeni başlamış biri olarak çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik cok faydali bilgilerdi

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim yorumlarınız için,yardımcı olduysam ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  8. Benim gibi bu işe yeniden yeniye merak sarmış bi insan için çok faydalı bir yazı olmuş :))işe yarar dediğiniz çoğu şeyi, bu yazıyı okumadan önce almıştım, kargomun gelmesini bekliyorum:) patchwork kalıpları merak ediyordum onları almaya cesaret edemedim, kullanımlarını sitenizde okuduktan sonra onlardan da biraz edineyim:) ama dediğim gibi yazınızı ilgiyle ve severek okudum:) sanırım takıldığım yerlerde de size danışacağım yine:) çok teşekkürler eliinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için bende teşekkür ederim Gizem Hanım. Patchwork kalıplar biraz tecrübe gerektiriyor. İlk kullanımda hayal kırıklığına uğramıştım ben mesela :)
      Kolay gelsin yeni oyuncaklarınızla :)

      Sil
  9. Teşekkürler bilgiler için çok faydalı oldu cok isime yarayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim. Kolay gelsin..

      Sil
  10. Merhabalar,
    ben şeker hamuru ile amatör ilgileniyorduum..
    Aynı sizin gibi kursa filan gitmedim çok araştırarak birşeyler öğrendim..
    sanırım siz de zor öğrendiğiniz şeyleri paylaşarak yararlı olmayı seviyorsunuz :)
    Pasta ve kurabiyeye nezaman ihtiyacım oluyor?? yılda 1 kez :)
    kızımın doğumünü için..
    Jem setini araştırırken yazınıza rastladım..Bu aletlerin ufak bir kısmı bende de var ve dediğiniz gibi çok pahalılardı..
    Bende fo aldım ama küflenme oldu wilton tavsiyeniz için teşekkürler..ben metalik dore yada gümüş rengi gıda boyası alıcam aynı markanın var mı acaba??
    Yazınız için teşekkür yorumu yazmak istedim sadece..
    güzel çalışmalarınızın devamını dilerim..
    herkes sizin gibi cömert paylaşımlarda bulunmak istemiyor nedense ;)gerçekten çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için öncelikle. Bende bir zamanlar netten araştırma yaparken hep yabancı kaynaklı paylaşımları buluyordum.Hala dahada öyle.Bu kadar paylaşımcı oldukları için tüm bu pastacılara müteşekkirim. Onlar olmasa şimdi ben böyle işler yapabiliyor durumda olamazdım. Birde pastacı Burcu Hanım'ı ve hanimiş i takdir ediyorum bu konuda.O zamanlar onların bilgilerinden de faydalanmıştım..
      O yıllarda püfünü bulamadığım bazı konular için,eğer ben bir gün öğrenirsem paylaşacağım mutlaka diye düşünürdüm :) Paylaştığım şeyler genelde nette olmayan şeyler. Zaman zaman sorular geliyor ama baktığımda google da aratınca bulunabilecek sorular olduğunu görüyorum. Bu durum biraz canımı sıkıyor sadece. Çünkü insanımız hiç araştırmadan etmeden direk sonuca ulaşmaya bakıyor maalesef. Halbuki ne kadar araştırsak ta yaptığımız bu iş mutlaka ama mutlaka deneme ve pratik yapmak gerektiriyor.
      Neyse sorunuza gelecek olursak altın rengi toz boyayı ben de craft marka almıştım ve memnunum. Toz halinde kullanıyorum.Aynı markanın gümüş ve bronz rengide var. Bu toz boyaları alkolle karıştırıp kullananlarda var.
      Gümüş için deneme amaçlı americolor marka sıvı şeklinde almıştım.Oda gayet güzel.
      Fo lara gelince..Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlarımda var maalesef. Koyu renklerde bu sorun yaşanabiliyormuş.Firma hava almaması gerektiğini söylemiş. Küflenen yeri güzelce sıyırıp aldıktan sonra kutunun ağzını streç filmle sarıp kapağı öyle kapatın. Ama dediğim gibi benim yeni alacağım boyalar wilton olacak bunda kararlıyım :)

      Sil
    2. Toz boyanın markası 'De craft'. Yazdığım yorumu okuyunca anlaşılmıyor gibi geldi :)

      Sil
    3. meraba handan hanım, çalışmalarınıza hayran kaldım. bu işi evde hobi olarak yapmaya karar verdim. yalnız vereceğim siparişlerin miktarını bilmiyorum. mesela toz jelatin malezyadan getirticem, ne kadar almalıyım? (uzun süreli kullanım için) ve ilk etapta gıda olarak neleri sipariş vermem gerekir?
      bu konuda sizin uzman görüşlerinizden yararlanabilirsem çok mutlu olucam.
      şimdiden teşekkür ederim.

      Sil
    4. Teşekkür ederim öncelikle Bahar Hanım. Bence ilk etapta hazır bir şeker hamuru alın. Önce bir deneyin bakalım.
      Jelatini şeker hamuru yapmak için almak istiyorsunuzdur muhtemelen. Eğer ille de kendim yapacağım derseniz o zaman glikoz ve saf pudra şekeri de eklemeniz gerekiyor listenize ki bu pudra şekeri her yerde olmuyor maalesef.
      Ben 2 kez kendim yapmayı denedim şeker hamurunu ama maalesef hazır aldığım hamurdaki gibi bir kıvamı ve tadı yakalayamadım. Bu belkide kullandığım pudra şekeriyle alakalıydı bilemiyorum ama bu tecrübeden sonra yine hazır hamur kullanmam gerektiğini anladım :) Kolay gelsin..

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim handan hanim

      Sil
  11. Siteniz harika handan hanim çok tesekkurler bilgiler için , ne kadar comertsiniz bu bilgileri paylastiginiz için. Bazi insanlar hiçbirsey paylasmiyor hirs kiskançlik yapip. çok ama çok tesekkurler tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için ama çok kızmamak lazım paylaşımda bulunmayanlara da..Kurslara ciddi anlamda yatırım yapanlar,çok fazla araştırma ve deneme yapanlar,malzeme ziyan edenler var. Kendileri bu kadar çaba harcamışken bilgilerini soran herkese vermek istememelerini doğal karşılıyorum ben :) Neticede kazanç sağlamak amacıyla yapılıyor bu iş ve her gün çok fazla soru soran olabiliyor.Yine aynı şekilde her gün yeni bir pastacı kurabiyeci çıkıyor piyasaya :)
      Tüm bunlardan dolayı herkes kendine göre haklı ;) Sevgiler..

      Sil
  12. merhaba simli boyalar alkolle sulandırılmadığı taktirde dinen haramlık bir yönü varmı birde sprey boyalar hakkında bir bilginiz varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sprey boya kullanmadım bilemeyeceğim. Simli boyalarında dinen bir sakıncası olduğunu sanmıyorum.Toz boya sonuçta ;)

      Sil
  13. Süpersin çok sevindim bu yazıyı bulduğuma ben ilk mikser alarak başladım işe aslında bundan 6 sene evvel yaptım ilk pastamı ama malesef bu aletleri bulmak neredeyse imkansızdı ki ben Bodrumda yaşıyorum benim için iki kere imkansızdı ondan hevesimi bu güne bıraktım. Yavaş yavaş tamamlıyorum herşeyi dediğin gibi çok şey var zaman lazım artık iş yaptıkça alacağım. Bu arada mikserle ilgili bir yazım oraya mikserinle ilgili yorum bekliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Handan hanim bende pasta ve kurabiye tasarımıyla uğraşıyorum. Aslinda bütün anlattığınız malzemelerin ne amaçla kullanıldığını bildigim halde yinede yazınızı sonuna kadar okudum. :) Sabırla hepsini tek tek yazmanız, bu ise merak salanlari aydınlatmanız gercekten çok guzel. Bende aynen sizin gibi tek tek alarak başladım. Ama sizinde dediğiniz gibi bu iste almanın sonu yok. Her gecen gun başka bir seyin pesine düşüyor insan. Saatlerce nette dolaşıp malzeme arıyorum ben mesela. İngiltereden de çok malzeme getirttim ben orada da uygun oluyor bilginize. Tekrar emeginize saglik... İslerinizde kolayliklar diliyorum. Bol kazançlar = yeni malzemeler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gönül Hanım. İngiltere de özellikle patchwork kalıplar çok uygun ama Amerika'nın eline kimse su dökemez :) Tabi ben kendim direk kargo ile hiç almadım. Tanıdık aracılığıyla getirtmek avantajlı oluyor. Size da bol kazançlar dilerim. Sevgiler..

      Sil
    2. Merhaba, Ben de İngiltere'den malzeme getirtmek istiyorum. Orada yaşayan bir arkadaşım var. rica etsem hangi siteden alışveriş yaptığınızı paylaşır mısınız? Sevgiler

      Sil
    3. İngiltere de almondart tan bir arkadaşımın aracılığıyla almıştım bende bi kaç malzeme. google a ingilizce terimlerle ne istediğinizi yazın. Boşluk bıraktıktan sonra da uk yazın. ingiltere siteleri çıkacaktır karşınıza. ebay.co.uk tan da alabilirsiniz.

      Sil
  15. handan hanım merhaba, benim sorum krema torbası ile ilgili. geçen gün deneme amacıyla terme standart marka bir krema torbası ve çelik bir duy aldım. mağazadaki görevli torbanın ucunu kesmemi, böylece duyun içinden geçeceğini söyledi. dediklerini yaptım.ama ilk denememde duy yanlardan krema fışkrttı. zaten normaldede bakınca duy tamamen torbanın ucuna sıkı sıkı oturmuyor. acaba siz duyu sıkıştırmak için, böyleyüzük gibi bişey var internette gördüm(krema duy aparatı) onumu kullanıyorsunuz. duyları torbaya nasıl takıyorsunuz ? teşekkür ederim cevabınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba adsız :) O dediğiniz aparattan da var bende ancak onu pek kullanmıyorum. Satıcının size anlattığı gibi yapıyorum bende. Ancak iyice sıkışmış olması gerekiyor. Anlatmakta zor oluyor ama bir link atayım bulabilirsem

      Sil
    2. buradan görebilirsiniz

      http://www.youtube.com/watch?v=Dz83H4O58ns

      Sil
  16. Merhaba, ben birşey merak ediyorum şeker hamuru üzerini fırça ile nasıl renklendirebilirim. Teşekküler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorduğunuz boyama ise jel boyalarla resim yapar gibi yapabilirsiniz

      Sil
  17. Evet boyama toz boyayı limonla sulandırarak denedim olmadı. İnternette bununla ilgili hiçbirşey bulamadım. Alışveriş yaparken sizin bu yazınız bana çok yardımcı olmuştu size sormak istedim. Çok teşekkür ederim. Örneğin yatan bebeğin bez kısmını renklendirmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  18. yazı için teşekkür ederim :) şu cımbızların ne işe yaradıklarını anlayamıyordum sayeniz de çok da gerek olmadığını öğrendim. yalnız şeker hamuru tabancasına çok hevesliyim bende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik bir kullanımı yok, o kadar heveslenmeye değecek bişey değil aslında :)

      Sil
  19. Merhaba ben geçen gün basmalı kopat diye tanıttığınız ürünlerden aldım (kar tanesi şeklinde) fakat nasıl kullanıldığını çözemedim yani şekli hamura koyduktan sonra mı basmam gerekiyor? ve hamurdan çıkarana kadar şekil bozuluyor yardım edebilirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  20. Handan hanim oncelikle paylastiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim...sizin sayenizde ben de kizim icin guzel kurabiyeler yapabilicem...ilk deneme olarak dis bugdayi kurabiyemizi yaptik ama size sorum su olcak disin yanaklarindaki alligi nasi yapiyoruz:(direkt jel boyayi fircayla surunce bozardi kaldi disimizin yanaklari:) bide fiyonk silikon kalibi almistim sizde de var aynisindan..ama icine renklendirdigim hamurdan koyunca cikarmasi cok zir oluyo bi formulunuz var mi bununla ilgili...sabriniz,ozveriniz ve paylasimlariniz icin cok tesekkurler...herhalde ben de kayit falan olmadigima gore adsiz olarak cikicam ben basak tanistigimiza memnun oldum efenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Başak Hanım. Yanaklar için toz boya kullanılıyor. Linkini ekliyorum. Tr. de de satanlar var ama kim satıyor araştırmadım :)
      http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarflair-Lustre-Dust-Powder-Edible-Sparkly-Sugarcraft-Food-Cake-Colour-Tint-/280866058547

      Silikon kalıbı ise 2 elinizin tüm parmaklarını kullanarak ve kalıbı iyice esneterek kullanmanız gerekiyor bilmem anlatabildim mi :)

      Sil
  21. Bir insanı görmeden kanımın kaynadığını ve sanki yıllardır tanıdığım arkadaşımmışsınız gibi hissediyorum.Yaptıklarınız ,yazdıklarınız ve hayata yeni bir bakış açısı verdiğiniz için teşekkürler ...hayatıma yeni bir renk katarak örnek oldunuz.bol bol mutluluk sağlık ve kazanç sizinle olsun..umarım bir gün bir yerde tanışırız:)
    Ayça..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayça Hanım güzel düşünceleriniz için. İnşallah tanışırız :) Sevgiler..

      Sil
  22. barmar dan cımbız almak istiyorum.no 1 no .2 falan var kurabiyede kullanılmak üzere kaç almalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben cımbız setlerini mağazadan görerek almıştım. Bu nedenle no.larını bilemeyeceğim..

      Sil
  23. Alfabe setinizin markası nedir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. cok güzel hepsi cok güzel anlatmıssın :) bir sorum olacak : http://1.bp.blogspot.com/_KVCKANYUMqE/TVAxG1ULUMI/AAAAAAAAE78/GmnSLKoeqdg/s1600/nisan_kurabiye.jpg
    bu resimdeki gibi kenarlar nasıl yapılıyor biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
  25. çok faydalı bir yazı teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Merhaba sayfanıza baktıkça içimdeki heves arttı diyebilirim...Size bir konu danışmak istiyorum şeker hamurunu hazır aldığınızı söylemişsiniz ben de alıp kurabiye süslemek istiyorum ama öncesinde hiç denemediğim için markayla ilgili bir bilgim de yok...Siz hangi marka almamı tavsiye edersiniz? Konu gıda olunca daha hassas oluyor insan...Bilgi verirseniz çok sevinirim...Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker & Sugar kullanmanızı tavsiye ederim..

      Sil
  27. merhabalar.dünden beri patchwork kalıpla uğraşıyorum hamurları kalıptan bir türlü çıkaramadım.bi püf noktası varmı lütfen yardımcı olun. ne olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.cicibicikurabiye.com/2012/11/patchwork-kalplar-nasl-kullanlr.html

      Sil
  28. merhaba, hangi harf kalıbını almalıyım? Şimdiden çookk teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. Mrb, ayarlanabilir pasta çemberlerinizden memnun musunuz , markası nedir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. şeker hamuru marka öneriniz nedir...1 boy küçüğü ile kalıp çıkartın deniyor..ben bir kere yaptım aynı kalıpla şeker hamuru büyük oldu..nişasta kullanmadım..onun etkisi olabilirmi..suana kullanmıştım..teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker sugar kullanıyorum ben. Aynı kalıpla çalışılır,bi boy küçüğü ile değil. Kurabiyeniz küçülmüş demek ki. Unu fazla gelmiş olabilir..

      Sil
    2. mrb öncelikle bilgi paylaşımlarınız süper pasta cemberinizin yüksekliği ve markası ne dikdörtgen olan kaç cm büyüyor birde yanlış anlamaz iseniz nerden aldınız

      Sil
  31. merhaba çok güzel bilgiler vermişsin pasta cemberinizin yüksekliği kaç cm birde dikdörtgen olanında kaç cm büyüyor yanlış anlamaz iseniz nerden aldınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasta çemberini pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Ölçüleri de yazar zaten genelde. Ben bunu bi kaç kez kullandım. Şuan daha yüksek ayarsız çemberler kullanıyorum.

      Sil
    2. Merhaba handan hanim..figür calismasi yapmak için nasil bir hamur kullanmaliyim.

      Sil
    3. merhaba :) bende tam böyle bir yazı arıyordum, gerçekten çok çok faydalı oldu... size kocaman bir teşekkür ediyorum.

      Sil
    4. merhaba :) bende tam böyle bir yazı arıyordum, gerçekten çok işime yaradı... size kocaman bir teşekkür ediyorum :)

      Sil
    5. Figür çalışması için modelleme hamuru kullanabilirsiniz veya kullandığınız şeker hamurunun içine tylose katıp onu da kullanabilirsiniz adsız

      Rica ederim Tutiya,işinize yaramasına sevindim :)

      Sil
  32. Merhaba, silikon kalıplarınız içerisinde kenar süslemesi için kullanılan kalıbın nasıl kullanıldığını anlatabilirmisiniz? Bende aldım ama bir türlü beceremedim.sekil güzel çıkıyir ok ama devamlılık nasıl sağlanıyor? Şekli kenar boşluklarından nasıl ayırıyorsunuz? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar Handan Hanım,
    Bi arkadaşımın doğumuna süpriz kurabiye hazırlamak istedim, merdane dahil(en basic araç olduğu için:) hiçbir malzemem yok ama yazınız çook çok açıklayıcı oldu, çok teşekkürler paylaşımınız emeğiniz için!

    YanıtlaSil
  34. Teşekkürler, ben de şimdiden 500 tl yi aştım, amacım 1 yasını bitiren kızıma evde pasta ve kurabiye yapmaktı, profesyonel yaptırsam ancak bu kadar masraf ederdim :). Ama olsun çok eğlenceli.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...