7 Kasım 2012 Çarşamba

Jem Alfabe Seti Nasıl Kullanılır?


Patchwork cutters kullanımı başlarda çok zor olan bir araçtır ama kullandıkça el alışır ve işlem kolaylaşır :) Jem alfabe setinin netteki resimlerine alana kadar hayran hayran bakmışımdır hep :) Butik pastacılıkta en çok kullanılan alfabe setidir desem yanılmam herhalde.

Neyse efendim sadede geleyim. Ben bu işle ilgili hiç bir kursa katılmadım.Çok merak,çok araştırma ve bol bol deneme yanılma yöntemiyle öğrendim pek çok şeyi.Nette bu konularla ilgili Türkçe kaynak bulmak zor olsa da,İngilizce bi kaç kelimeyle yabancı kaynaklardan faydalanmak mümkün. Araştırıp ta araştırdığımı bulamadığım zamanlarda,'ben bunun nasıl yapıldığını öğrenirsem paylaşmalıyım' derdim hep :) Bu sözümü genelde unutsam da zaman zaman aklıma geliyor ve ortamın hazırlanıp, çekim yapabilecek birinin eksikliğinden  dolayı,bi gün düşüncem hayata geçmek üzere erteleniyor yine.. Geçenlerde sipariş kurabiye hazırladığım bi sırada aklıma geldi ve soran bazı arkadaşlar için oğlumla birlikte alel acele küçük bir çekim yapıverdik. Bloğum için daha iyi bir çekim yapıp eklemeyi düşünüyordum ama bu baya bi zaman alacağı için elimdeki videoyu yüklemeye karar verdim :) 
Sadede geleyim dedim ama gene gelemedim.Bu sefer geliyorum :) Kaliteli bir çekim olmadığı için kusura bakmayın ama merak edenlere yardımcı olacağını düşünüyorum.İyi seyirler..


12 yorum :

  1. merhabalar öncelikle söylemeliyimki blogunuzu çok faydalı buldum.Bende kurabiye yapıyorum fakat elimdeki alfabe seti hiç kullanışlı çıkmadı şeker hamuru içinde kalıyor ve diğer hamura geçmiyordu.Uzun zamandır iyi bir set arıyordum paylaşımınızı görünce de sipariş ettim :) bende bloguma beklerim busrayla.blogspot.com
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle Büşra Hanım. Evet en kullanışlı alfabe seti bence bu set.Ama hamurun içinde kalma sorununu bununla da yaşayabilirsiniz :) Bu sorunu yaşamamak için videoda da söylediğim gibi hamurun çok ince olması gerekir. Ve bu tür pastchwork kalıplarda kullandıkça pratik kazanabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim..

      Sil
  2. teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için ben gaziantepte yaşıyorum ve buralarda butür kurslar almanın imkanı yok yıllardır pasta yapıyorum ve satıyorum fakat siparişlerim hep normal kurabiyeler pastalar yeni yeni şeker hamuruna başladım malzeme tavsiyeleriniz süperdi evet bende fazla gerksiz bişey almamışım sadece bu alfabe setleri' cımbızlar ve patchwork kalıplardan emin deyildim pahalı olduğu için araştırıp öyle almayı düşünmüştüm sayenizde gözümde büyüttüyüm kadar karmaşık olmadıklarını anladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için bende teşekkür eder ve size de kolaylıklar dilerim..

      Sil
  3. Bu seti 2 gün önce aldım bu video çok işime yaradı, ellerine sağlık. Aslında cımbızların nasıl kullanıldığını arıyordum evde cımbızlar var ama kullanamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmazsam ve de kayda almak için bir yardımcı bulursam cımbızlarla ilgili bir videoda hazırlarım o zaman :)

      Sil
  4. çok faydalı çok güzel bi video olmuş, ben de silikon kalıp almıştım ama tek tek onda çok uğraşıyorum bazı hamurlarım çok yumuşak oluyor silikon kalıptan çıkarırken harflerin şekilleri bozuluyor. :(

    YanıtlaSil
  5. ben de daha yeni yeni atıldım bu işe, harf için silikon kalıp almıştım ancak kullanması biraz zorluyor. silikon kalıptan çıkarırken harflerin şekilleri bozulabiliyor. videonuz sayesinde hemen ben de jem alfabe setine sahip olacağım.. emeğinize, elinize sağlık.. Çok teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Handan hanım,
    Bu konuda Türkçe video bulabildiğim için çok sevindiğimi belirtmek istiyorum öncelikle:) Çok teşekkürler:)
    Ben de pachwork kalıbı alacağım fakat, iki farklı şekilde kalıp buldum. Sizin kullandığınız jem set olarak geçiyor ve fiyatı diğer kalıpların 3 katı fiyatta. Diğeri de iş görür gibime geliyor fakat, çok kararsız kaldım açıkçası. Diğer kalıplar da kullanışlı oluyorlar mı, yoksa ille de bu jem seti mi almamız gerek? Ne tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEşekkür ederim öncelikle Songül Hanım. Jem set ile diğer patchwork alfabe setlerinin kullanımı aynı.El alışana kadar zorlanabilirsiniz. Jem alfabe setinde hem büyük hem küçük harfler var ve aynı zamanda kalıpların şekli çok girintili çıkıntılı değil. Diğer alfabe setlerinde biraz daha fazla girinti çıkıntı var. Yani alacaksanız jem alın derim. Onunda orijinali çok pahalıydı ama şimdi çok uygun fiyatlara çakmasını bulmanız mümkün :) Sevgiler..

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı. Ben de jem set siparişimi verdim. Heyecanla bekliyorum şimdi ilk kurabiyelerimi denemek için:)
      Bitirdiğimde ben de bloğumda fotoğraflarını yayınlayacağım inşallah:)
      http://www.elma-sekeri.blogspot.com/
      Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...