29 Ağustos 2012 Çarşamba

Pastayı Katlandırma ve Krema ile Buluşturma

Geçen postta hazırlamış olduğum pandispanyayı patlara ayırdım ve kremayla sıvadım. Gece geç saatlerde yaptığım ve 1,5 yaşındaki kızımı da uyutamadığım için bu kez çok fazla resim çekemedim maalesef.. Ama yinede elimdeki fotolar dahilinde ve dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım yaptığım işlemleri..

Öncelikle ön hazırlıklarımı yaptım. Pandispanya patlarını ıslatmak için şurup hazırladım. Ganaj ve ara krema hazırladım ve sonra işe koyuldum..

Şurup Malzemeleri

  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak su
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker ve su birlikte ocağa alınarak kaynatılır.Limon suyu eklenerek 5-10 dk. dakika daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Islatmak için ille bu şurup olmasına gerek yok.Ben zaman zaman kahveli su veya sütle,kimi zaman şekerli sütle ıslatırım.Siz kendi damak zevkinize göre istediğiniz şekilde ıslatabilirsiniz..

Ganaj

  • 200 ml süt kreması
  • 200 gr bitter kuvertur çikolata



Krema tencereye konur,karıştırılarak kaynatılır.Kaynayınca ocaktan alınıp çikolatalar içerisine konur.Karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.

Ara Krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 200 gr bitter kuvertur çikolata
Toz şanti soğuk sütle kıvam alıncaya kadar çırpılır. Çikolatalar benmari usulü eritilir. (Su buharına yerleştirilen bir kap içerisinde veya mikrodalga fırında) Eritilen çikolata soğuyunca krem şantinin içine dökülür ve iyice karıştırılır.


Bu hazırlıklardan sonra artık pandispanyayı katlandırabiliriz. Bunun için bi pasta testeresi almanızı öneririm. 12 tl ile 45 tl arasında değişen fiyatlarda bi kaç çeşit mevcut.Bende 12 tl lik olanından var ve memnunum. :) Düzgün patlar elde etmek için gerekli bir alet.


Bu testereyi kullanırken,bir elinizle keki,diğer elinizle testereyi tutuyor,ayaklarını yerden kaldırmayacak şekilde ileri geri hareketlerle,tel yardımıyla keki kesiyorsunuz.


Kekten 4 pat kestim ama 3 ünü kullandım. Çünkü en üstteki parça düzgün olmadığı için onu kullanmıyorum.


En alttaki patı sıvama yapacağım yere koydum. Bunun için döner stand en uygunu ama ben bu sefer dışını sadece ganajlı bırakacağım için tel ızgara üzerine aldım ki aşağı sızan ganaj ziyan olmasın. Patı, hazırladığım şurupla güzelce ıslattım..


Şantili kremadan güzelce sürdüm ve birazcık fındık serpiştirdim.



2. patı üzerine koyup onuda şurupla ıslattım.


Üzerine bu kez sadece krema koydum. 3. patı, şurupla ıslattıktan sonra,ıslak kısmı içte kalacak şekilde yerleştirdim.



Bu aşamadan sonra ise, ılınmış ganajı pastanın üzerine döktüm.Spatula yardımıyla kenarlara sıvadım.Bu şekilde ilk defa yaptım.Normalde ganaj hafif katılaşınca spatulayla sıvar,dolapta dinlendirdikten sonra da şeker hamuruyla kaplamasını yapardım.Bu kez şeker hamuruyla kaplamayacağım için bu şekilde denemek istedim..Spatulayla yaptığımdan daha pürüzsüz oldu. İşte bu son aşamanın fotosunu çekmeyi unutmuşum :) Üzerini figürle süsledikten sonraki hali ise aşağıda..



1 yorum :

  1. çok faydalı olmuş canım yüreğine sağlık paylaşmışsın..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...